Beter leren schrijven met schrijftraining

Doe het lekker zelf

Maak mij nutteloos,

Volg een Schrijftraining

Vind je het wel mooi geweest met al dat tekstadvies en wil je het gewoon zelf doen? Groot gelijk. Je kunt het namelijk príma zelf. Ik leer jou om je punt puntig te maken.

Iedereen kan schrijven

In iedereen zit een schrijver, echt. Je hebt alleen wat oefening nodig. En de één wat meer dan de ander.

Met mijn schrijftraining leer jij lekker puntig schrijven. Je krijgt lessen, opdrachten, feedback en handige tips. Je leert kritisch te kijken naar teksten, zowel je eigen als die van anderen. Zo ben jij straks degene naar wie je collega’s toe gaan als ze tekstadvies willen.

Schrijftraining schrijfcursus Deventer

“Yoni heeft kennis van zaken en weet dit goed toe te passen op de praktische problemen waar mensen tegenaan lopen. TOP!”

Anoniem

deelnemer schrijfworkshop

Coaching of training?

Schrijfcoaching

Je schrijfvaardigheid verder ontwikkelen doe je samen. Ik help je vooruit. Door individuele schrijfcoaching met megaveel persoonlijke aandacht. Elke week krijg je een opdracht met voor jou relevante feedback.

Incompany schrijftraining

Kan jouw afdeling wel een schop onder zijn schrijfkont gebruiken? Dan verzorg ik een schrijftraining toegepast op jullie specifieke obstakels. Natuurlijk met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Journalistieke training

Een brede doelgroep bereiken met informatieve teksten? Tijdens de journalistieke training leer je complexe materie om te zetten naar eenvoudige taal, zodat jouw verhaal toegankelijk is voor een breed publiek.

 • interviewen
 • verslaggeving
 • nieuwsverhalen schrijven
 • persberichten schrijven
 • brongebruik
 • schrijftechnieken

Commerciële schrijftraining

Zoveel mogelijk lezers bereiken of de juiste lezers bereiken? Om je product of dienst aan de man te brengen, kun je allerlei marketingtechnieken gebruiken. Een belangrijk onderdeel is schrijven. Niet alleen hóe je schrijft, maar ook hoe je het wegzet.

 • commercieel schrijven
 • doel- en klantgericht schrijven
 • efficiënt gebruikmaken van bestaande content
 • de basis van SEO
 • de basis van social media

Jij bent straks degene aan wie ze tekstadvies vragen

Tarieven (incompany) schrijftrainingen

Ik kan onmógelijk een standaardtarief rekenen voor een training die altijd volledig maatwerk is. Dus bel me gewoon en vertel me je wensen. Dan maak ik een offerte op.

De interactie, passie voor het vak, goed antwoord op alle vragen en de professionaliteit maakten de workshop top.

Anoniem

Deelnemer schrijftraining

Tarieven schrijfcoaching

Zie jij individuele schrijfcoaching wel zitten? Dan kun je kiezen uit drie pakketten. 

Basis

285
 • 4 sessies van een half uur

Uitgebreid

880
 • 10 sessies van een half uur

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. 

Vraag een training of coaching aan

Zie je het al helemaal voor je? Neem dan direct contact op. Ik reageer binnen twee werkdagen.

  Webteksten laten schrijven - Tekstschrijver en redacteur Yoni Pasman

  Jouw schrijftrainer

  Maareh… Ben je nou ook nog docent?

  Nou nee, ik heb geen papiertje of zo. Maar ik heb wel met succes allerlei schrijfworkshops gegeven. Daarnaast zet ik voor de Schrijversvakschool Groningen momenteel een journalistieke opleiding in Deventer op.

  Ik heb een masteropleiding Journalistiek en een bacheloropleiding Nederlands. Ik heb tien jaar commerciële schrijfervaring, vijftien jaar journalistieke schrijfervaring en soms doe ik iets wat er tussenin zit. Ik weet er dus best wel wat vanaf.

  Veelgestelde vragen

  Kan ik leren schrijven?

  Tuurlijk, schrijven kan iedereen leren. Maar de één heeft er meer gevoel voor dan de ander, sommigen hebben nou eenmaal meer oefening nodig. Dus hoe stom je het ook vindt: door te oefenen en feedback te krijgen, kun je dus echt goed worden. Géén grap.

  Is goed leren schrijven hetzelfde als correct schrijven?

  Nope, helemaal niet. Als eindredacteur vind ik foutloos schrijven helemaal niet noodzakelijk voor een goede tekst. Sterker nog, ik ken schrijvers die nooit een spelfout maken, maar onbegrijpelijke verhalen schrijven. Goed schrijven is nadenken over wat en hoe je lezer leest. Kritisch zijn op wat je wel en niet vertelt. En soms tevreden kunnen zijn met een 7. Een spelfout is je vergeven als je consequent een puntig punt maakt.

  Wat doe je bij een incompany schrijftraining?

  Van tevoren vraag ik voorbeelden uit de praktijk. Alle deelnemers mogen casussen aanleveren waar we mee aan de slag gaan. Ook ga ik na wat het DNA is van het bedrijf, zodat we achterhalen waar iedere tekst aan moet voldoen. Bijvoorbeeld qua toon, taalgebruik en inhoud. Een incompany schrijftraining is dus heel erg toegespitst op de dagelijkse praktijk.

  Schrijfcoaching, is dat op locatie?

  In principe niet, we kunnen gewoon (video)bellen. Wil je wel graag afspreken? Dat kan in overleg.

  Wat is het verschil tussen een commerciële en een journalistieke tekst?

  In de journalistiek staat feitelijkheid centraal. Journalisten hebben namelijk de taak om feiten te verslaan en te duiden voor een zo breed mogelijk publiek. Commerciële teksten hebben als doel een product, dienst of bedrijf er goed uit te laten komen. Daarnaast hebben commerciële teksten hebben een selectievere doelgroep dan journalistieke teksten.